Comentariile sunt în format PDF și pot fi citite cu ultima versiune Adobe Reader©.
Genesa 1-11
(Genesis 1-11)

Deuteronom
(Deuteronomy)

Evanghelia lui Ioan, 1, 2 și 3 Ioan
(The Gospel of John; 1, 2 & 3 John)

Faptele Apostolilor
(The Book of Acts)
 
Romani
(The Book of Romans)
 
Evrei
(Book of Hebrews)

Apocalipsa
(
Revelation)

Acest site de studii biblice gratuite este dedicat inspirației unice a Bibliei. Ea este singura sursă pentru credință (mântuire) și trăire (viața creștină). Cheia pentru interpretarea Bibliei este să găsești intenția autorului originar prin: (1) genul abordat, (2) contextul literar, (3) folosirea gramaticii, (4) cuvintele folosite, (5) contextul istoric al autorului și al scrierii și (6) pasajele paralele (cel mai bun interpret al unei cărți inspirate este însăși cartea inspirată. Biblia este o bibliotecă a adevărului).
Autorul are o pregătire academică (poti vedea cv-ul și declarația sa de credință accesând www.freebiblecommentary.org) în hermeneutică (interpretare biblică) și își propune:
  1.  Să te încurajeze să citești Biblia tu singur (tu, Biblia și Duhul Sfânt au prioritate)
  2.  Să te ajute să îți evaluezi propria evalare și înțelegere și să îți ofere alte opțiuni de interpretare
  3.  Ca odată ce intenția originară (ex. Înțelesul) a fost găsită, să fie aplicată la contextul tău cultural și la viața ta. Pot fi mai multe aplicări, însă autorul a avut o singură intenție.
  4.  Principiile hermeneutice nu pot să îți spună cu certitudine ce poate însemna un text, dar te poate ajuta să afli ce nu poate însemna!
  5.  Hermeneutica este o listă de lucruri de notat în studiul personal al Scripturii. Fiecare aspect de interpretare este semnificatic însă adesea interpreții moderni ai Bibliei pun o singură întrebare, "Ce poate însemna acest text pentru mine?” când întrebarea mai bună este "Ce anume a spus autorul (singura persoană inspirată) celor din ziua lui/ei?” și "Cum se aplică acest adevăr în zilele noastre?”.
Sper în faptul că acest curs de Interpretare Biblică să fie o binecuvântare pentru voi iar comentariile verset cu verset vă vor apropia de Dumenzeu.

Dr. Bob Utley
Profesor de Hermeneutică (Pensionat)
 
Copyright © 2012 Bible Lessons International, P.O. Box 1289, Marshall, TX 75671, USA